Økologi bør ikke være noget som du tænker på som noget enkeltstående, men derimod er det en sund holdning, at have en økologisk tilgang til tingene. Der er naturligvis ikke nogen der siger, at alt hvad du køber skal være økologisk, da det som du nok ved er dyrere, og det er ganske enkelt ikke alle steder, hvor det giver lige meget mening. Til gengæld er der også steder, hvor det giver ekstra meget mening, at du vælger de økologiske muligheder.

Eksempelvis bør du overveje det nøje ved alle madvarer, især dem du skal spise mere eller mindre rå. Grøntssager og frugt er eksempelvis noget, der kan være en rigtig sund logik i at købe økologisk, selvom det er lidt dyrere. Da det ofte skal spises uden at behandles meget yderligere, er det klogt at vælge noget, der ikke har været udsat for tilsætningsstoffer og sprøjtemidler.

Vælg økologi til ting der rør’ huden.

Andre steder hvor det giver rigtig god mening, at du vælger økologiske produkter, er når det kommer til hud og hårpleje. Generelt kan man som en tommelfingerregel sige, at alt der skal i kontakt med huden helst ikke skal indeholde giftige stoffer, hvilket er simpel logik. Desværre er der rigtig mange hårprodukter der indeholder masser af tilsætningsstoffer og parabener, men der findes heldigvis også mange alternativer, der er værd at betale de ekstra penge for.

Et mærke som Maria Nila er eksempelvis 100% vegansk (forhandles blandt andet her), hvilket betyder at du slipper for at skulle tænke på, om det indeholder parabener og andet, der i mange tilfælde kan være skadelige og endda hormonforstyrende.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler at man undgår ALLE former for parabaner, og de prøver at få produkter der indeholder dem forbudt. Alligevel kan man stadig købe produkter der indeholder dem, ikke mindst hvis man køber de helt billige udgaver i supermarkeder, hvor man nærmest kan få en liter shampoo for 10-20 kroner.