Det kommer ikke som ikke nogen overraskelse, at det anbefales at købe børnetøj af økologiske stoffer, men det er ikke kun tøjet og maden vi skal tænke på, når det handler om vores børn og det de omgiver sig med. Der findes også et stort udvalg af økologisk legetøj, som du altid bør vælge, når det er muligt.

Hvis du går en tur i Fætter BR eller Toys r’ Us, er det meget begrænset hvad du kan finde af økologisk legetøj mellem de farvestrålende kasser fyldt med plastisk fra østen. At tro man udelukkende kan glæde sine børn med økologisk legetøj, er nok utopi, men det betyder ikke, at man ikke skal vælge det, når man kan.

Det giver sig selv, at man går efter økologi, når det er trælegetøj og andre oplagte ting, men der er laves faktisk langt flere ting økologisk, end man måske lige går og tror, og ting behøver ikke være kedeligt og brunt for at være økologisk.

Du kan eksempelvis sagtens økologisk modellervoks der er farvestrålende og sjovt uden at være fyldt med alverdens skadelige stoffer, der er farlige for voksne så vel som børn. Der er flere der forhandler dette, eksempelvis Børn i Balance, hvor du kan finde en masse sjovt. Her kan du eksempelvis også finde neglelak uden giftige stoffer, hvis din pige elsker at lege prinsesse og klæde sig ud.

Stort set alt trælegetøj findes også i økologiske udgaver, så her behøver du som regel ikke lede længe for at finde et sundere alternativ til et der er overfladebehandlet med kemikalier og lignende.

Også når det kommer til mad, er det en god ide at vælge så økologisk som muligt, når det kommer til frugt og grøntsager. Det er ikke altid let at få ens kære børn til at spise sundt og grønt, her kan du få nogle gode råd til hvordan.