Vælg miljøvenlige hvidevarer

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange måder, vi kan passe på vores jord, at tænke og handle økologisk er blot en af de måder. Selvom det kan lyde for godt til at være sandt, så er en af de andre måder faktisk også at tænke helt økonomisk.  Jo mere EL man kan spare, jo mindre aftryk sætter man også på det store CO2 regnskab. Det gør dig ikke blot til at grønnere menneske, det giver dig også flere penge mellem hænderne, da du sparer mange penge på den lange bane ved at vælge produkter, der bruger mindre strøm.

Hold øje med energimærkning

De fleste forhandlere af hvidevarer skilter med energimærkning, hvilket gør det let at vælge de rigtige produkter. Det er da også netop ved hvidevarer, at der rent faktisk er flest penge at spare, da vaskemaskine, tørretumblere og lignende er blandt de største syndere, når det kommer til at sluge strøm. Den bedste energimærkning en maskine kan opnå er A+++, og vælger man eksempelvis en opvaskemaskine der er mærket A+++ frem for en der er mærket A, vil man kunne spare omkring 200 kroner om året. Skifter man med en gammel model, er har en endnu lavere energimærkning, vil der naturligvis være endnu flere penge at spare.

På en kummefryser vil det typisk være det dobbelte, mens det på en kondenstørretumbler kan være helt op til 3-4 gange så meget. I nogle tilfælde kan der være over 2000 kroner at spare, hvis man skifter en meget gammel kummefryser ud med en ny. Måske lyder 200 eller endda 800 kroner om året ikke af så meget. Skifter man flere af sine hvidevarer ud, kan beløbet hurtigt komme op på et par tusinde kroner, og i løbet af produkternes levetid kan det løbe op langt over 20.000, da hvidevarer typisk har en forventet levetid på omkring 12-14 år.

Udover at du spare direkte på el-regningen og sparer op på dine grønne samvittighed, så er der endnu en gavnlig effekt, ved at skifte til mere miljøvenlige hvidevarer som opvaskemaskine og vaskemaskine, der begge bruger vand, nyere og energivenlige hvidevarer bruger nemlig ikke kun mindre strøm, de bruger også langt mindre vand – hvilket både er godt for økonomien, men også i forhold til miljøhensyn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *