Rigtig mange får udskrevet medicin uden, at de har brug for det. Det er faktisk så udbredt, at omkring et ud af otte lægemidler ordineres helt uden grund til patienter over 65 år. Det tal er rigtig højt, og det kan faktisk være direkte skadeligt at indtage medicin, som man ikke har behov for, skriver DagendMedicin.dk. Samtidig  koster det alene i Københavns Amt omkring et tocifret millionbeløb i medicinafgifter, der viser sig at være unødvendige, og samtidig udsætter det patienterne for en stor risiko for bivirkninger, som de sagtens kunne have undgået. Desuden er det et stort ressourcespild, der blandt andet går udover miljøet, når der produceres så meget medicin, der egentlig ikke er brug for.

Forskning viser også, at rigtig meget smertestillende medicin bliver ordineret, selvom der egentlig ikke er behov for det. Ældre med skader kunne eksempelvis være bedre tjent med en tur til akupunktør (se mere her) end med smertestillende medicin, der kun dæmper for skaderne og egentlig ikke kurerer dem. Man kan altså beskytte sit helbred ved at anvende alternative behandlingsformer, samtidig med at man støtter op om miljøet ved ikke at anvende unødvendig medicin.

Samtidig skriver Information.dk, at resterne af mere end 1000 aktive stoffer, der er i medicin, bliver sluppet ud i spildevandet både fra hospitaler og private toiletter. Det er altså medvirkende til at skade miljøet, og blandt stofferne finder man blandt andet radioaktive isotoper, hormoner, cellegiftstoffer og andre stoffer, der skader hormonbalancen hos både dyr og mennesker, selvom der er tale om små mængder. Nogle af disse stoffer er ligeledes kræftfremkaldende, og det er derfor vigtigt at kæmpe imod medicinalindustrien, hvor man kan, da det både gavner miljøet og helbredet hos mennesker og dyr. Har du derfor mulighed for at blive behandlet uden medicin, så er det helt klart noget, der anbefales at gøre.