Går du og dagdrømmer om at bygge et nyt hus, der skal danne rammerne for dig og familien i fremtiden? Og går du samtidig op i at passe på miljøet og er bevidst omkring de valg, du tager? Så kan det være en god idé at læse videre her, hvor der er et par tips til, hvorfor det giver mening at tænke bæredygtighed ind, når du skal bygge nyt hus.

Miljøvenligt husbyggeri

Bølgen af økologi-glade danskere, der er bevidste omkring deres valg, både hvad angår fødevarer, dyr og tøj, er fortsat rullende. Og hvorfor ikke tænke bæredygtighed ind i dit nye husbyggeri? Selvom mange måske ikke tænker over det, er det nemlig muligt at bygge huse, der både er miljø- og klimavenlige samtidig med at de er moderne. Lavenergihusene er typisk lidt dyrere at bygge, hvilket betyder at de i gennemsnit er ca. 10% dyrere at opføre. Til gengæld er det en god investering på længere sigt. At investere i et energivenligt hus betyder nemlig, at du vil opleve, at varmeregningen kan holdes nede på et minimum. Så selvom det på kort sigt kan virke som en god og billig løsning at bygge et almindeligt hus, kan det på længere sigt godt betale sig at tænke på totaløkonomi.

Efterspørgsmål og entreprenører

Der er en stigende efterspørgsel efter at bygge energivenlige huse, fordi Hr. og Fru. Danmark både er interesseret i at spare penge på varmeregningen, men i særdeleshed også fordi den almene dansker er blevet mere oplyst og interesseret i bærerdygtighed. Grundet den stigende interesse, er der naturligvis en del entreprenører, der har grebet chancen og netop tilbyder at bygge huse efter de energivenlige principper og krav. Du kan naturligvis få bygget dit nye energivenlige hus alle steder uafhængigt af placering. Du kan for eksempel finde information om en entreprenør i Nordjylland.