Allerupstrik.dk

Tænk økologi ind når du vælger garn

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Økologi har efterhånden vundet indpas hos mange danskere, og særligt i forbindelse med fødevarer, har mange supermarkeder fulgt trop. Økologi omfatter dog meget mere end blot fødevarer, og hvis du er en skrap gør-det-selv type, der selv strikker strømperne til vinter, er der god grund til at læse videre.

 

Økologi som livsstil

Hvis du som person i forvejen går op i økologi og bæredygtighed, giver det god mening også at tænke det ind som et bevidst valg, når du køber garn. Økologisk garn har flere fordele. Først og fremmest er garnet produceret med tanke på miljøet og de medarbejdere, der arbejder i tekstilproduktionen, hvilket i sig selv er et godt argument. For det andet vil du opleve, at garnet – såfremt det indeholder bomuld – er blødere, fordi økologiske bomuldsfibre er længere end den konventionelle.

 

Tænk over hvad din hud er i kontakt med

For de fleste mennesker giver det mening at tænke over økologi, når det kommer til fødevarer, fordi vi propper det i munden. Men hvorfor giver det mening at vælge økologi, når det kommer til tøj? Det gør det af samme årsag, at det giver mening, når vi taler cremer og shampoo. Udover de miljømæssige fordele, er det vigtigt, fordi det er i direkte kontakt med vores hud. En trøje sidder tæt på kroppen hele dagen, hvorfor det – om ikke andet – i hvert fald ikke er en fordel for kroppen taget de giftstoffer, som den konventionelle bomuldsplante sprøjtes med, i betragtning.

 

Forhandlere af økologisk garn

Økologisk strikkegarn er ikke et nyt fænomen, men har tværtimod eksisteret i flere år. Ligeledes har mange garnbutikker fulgt trop, og det er nu muligt at købe økologisk strikkegarn i flere varianter og farver. Du kan blandt andet købe dit økologiske garn til dit næste projekt her på Allerupstrik.dk 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *