shutterstock_334226789

Smartphones gør os stresset

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Som vi tidligere har skrevet om her på siden, så handler økologik og meget andet end bare økologiske fødevarer og økologisk tøj, det handler også om vores generelle sundhed. Derfor kommer der også fra tid til anden indlæg der handler om sundhed, både den mentale såvel som den psykiske, dette indlæg handler om begge dele.

Nye undersøgelser viser noget, der egentlig ikke burde kommer som den helt store overraskelse, nemlig at vi bliver stresset af smartphones. De danske stresskilnikker har lavet en større undersøgelse, og denne viser at godt hver tredje patient der kommer i behandling kan relateres til brugen af smartphone.

Det skyldes naturligvis en lang række faktorer, men faktum er at vores hjerner har behov for ikke at blive brugt og bare være i dvaletilstand. Denne dvaletilstand udebliver når hjernen ikke får lov til at hvile sig, og den gør den ikke, hvis vi hver gang vi har en ledig stund finder telefonen frem fra lommen og tjekker nyheder, sociale medier og andet der tvinger hjernen på arbejde.

Der er med andre ord rigtig god grund til lige at lade telefon være telefon og ikke hele tiden være opsat på, at vi absolut skal lave noget, da hjernen skal have ro til at holde sig skarp og undgå stress.

Tænk på sar-værdierne

Din mobiltelefon udsender stråling, hvilket måles i sar værdier. Det er uklart hvor skadeligt denne stråling rent faktisk er, men der er en rimelig stor enighed om at den i hvert fald ikke er sund, og det kan derfor være en ide at vælge en model, der udsender så lidt stråling som muligt – klik her og sammenlign telefonernes sar-værdier.

Generelt skal vi nok bare være bedre til lige at lægge telefonerne væk og bare være til stede.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>