Sæt et mindre aftryk når du rejser

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

At rejse er at lave, var der en gang en dansk digter og forfatter der sagde, og hvor havde han dog ret. Hvem elsker ikke at rejse ud i verden og opleve nye ting, bade i varmt vand på kridhvide sandstrande, spise på restauranter der ligger i vandkanten, eller opleve et pulserende byliv med skyskrabere og millioner af indbyggere. Der findes rejser til alle behov og ønsker, men fælles for dem er, at det slider på miljøet, når man  rejser, hvilket ikke mindst skyldes flyturen.

Køb dig til en grøn samvittighed.

Heldigvis er der mange rejseselskaber, der tager deres del af ansvaret, da de godt er klar over det miljømæssige aftryk de sætter, når de sender folk til syden sol, eller hvor i verden de nu bliver sendt hen. Skov Rejser er blandt de rejsebureauer, der ikke blot sælger billige charterferier, men som også gør det muligt for deres rejsende, at rejse med lidt bedre samvittighed. Hos selskabet har man nemlig mulighed for at lave et tilkøb, som Co2 neutraliserer din rejse. Som du kan læse i eksemplet her, så koster det omkring 350 kroner, hvis i er en gruppe af 6 personer der flyver til de kanariske øer eller lignende. Der er altså tale om et lille beløb, men for miljøet kan det have en stor betydning.

Sådan fungerer det

Det der sker, når man tilkøber at CO2 neutralisere sin rejse er, at de penge man giver bliver investeret i grønne tiltag, hvilket kan være alt fra vindmølleparker til tiltag i udviklingslande, der er med til at nedbringe CO2 udslippet. Du kan naturlig ikke fjerne CO2 udslippet fra et fly ved at betale en lille pose penge, men du kan hjælpe med at nedbringe det på andre måder, og en af de måder er altså denne.

Gør sådan når du ER på ferien

Når du er på ferien, kan du også gøre meget for at nedbringe dit miljømæssige aftryk. Det kan eksempelvis være at spise lokalt, og ikke bestille ting på restauranterne der er importeret. Alt hvad du kan købe, der er lokalt er ofte mere bæredygtigt, selvom der naturligvis er undtagelser.

Det kan også være noget så simpelt, som at lade være med at tage et bad om morgenen, hvis du alligevel skal til stranden lige efter morgenmaden. Brug håndklæderne på hotellet mere end én gang – for selvom du får dem vasket gratis på hotellet, er det ikke gratis for miljøet. Dette er der heldigvis også rigtig mange hoteller der gør opmærksom på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *