Sådan kører du bil med grøn samvittighed

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange måder at leve et liv, der er er fyldt med øko logik. Der er mange store syndere, når det kommer til at forurene, og der er mange man selv kan gøre noget for at mindske. En af de helt store syndere er naturligvis vores biler, der sviner i en voldsom mængde.

Det absolut bedste er naturligvis altid at tage cyklen, når det er muligt, men der er også tilfælde, hvor det ganske enkelt ikke kan lade sig gøre. En anden ting der kan gøre meget for miljøet er at vælge en el-bil, hybrid bil eller i hvert fald en af der kører langt på literen.

Det kan naturligvis også være, at du er i en situation, hvor du allerede har en bil, som ikke skal udskiftes og du har et bestemt behov for at køre et vist antal kilometre og der kan du naturligvis ikke bruge ovenstående kommentarer til særlig meget.  Herunder kan du til gengæld se nogle gode råd til hvordan du kører miljørigtigt.

Sådan kører du miljørigtigt

At køremiljørigtigt er ikke overraskende godt for miljøet, da du udleder minder CO2 jo mindre benzin/diesel du bruger. Derudover er der også den endnu mere håndgribelige fordel, at du sparer penge, da du skal bruge mindre benzin og dermed sparer penge.

Hvor meget du rent faktisk kan spare afhænger naturligvis fuldstændig af dit kørselsbehov, men kører du omkring 30.000 kilometer om året, kan du typisk spare op til 20% af dit benzinforbrug, hvilket typisk svarer til et sted mellem 4 og 5000 kroner.

Køreskolen Stjernqvist tilbyder et kursus, hvor man bliver undervist i hvordan man kører miljørigtigt, og dermed får alle værktøjerne fra professionelle udgifter, men nogle af de væsentlig ting, du som billist kan gøre er:

  • Kør i højst mulige gear
  • Undgå at holde stille (hellere læs trafikken og kør langsomt)
  • Drop bremsen og motorbrems i stedet
  • Ha styr på dæktrykket – det korrekte dæktryk sikrer lavere forbrug.

Men det bedste råd er nu stadig at droppe bilen så meget som overhovedet muligt, og tage cyklen eller en lille gåtur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *