Det er blevet mere og mere in at vælge at leve økologisk. Men økologi er mere end bare en trend. Økologisk mad sparer dig og dine nærmeste for pesticider, tilsætningsstoffer og E-numre. Økologi sikrer samtidig bedre dyrevelfærd, rent grundvand og bidrager til bevarelsen af den danske natur.

Hvis du vil passe på naturen og dig selv, er det dog vigtigt at forstå, at de gode spisevaner ikke er nok i sig selv. Kosten skal gå hånd i hånd med et aktivt liv med masser af frisk luft og motion. 

Og de gode vaner skal helst læres fra en tidlig alder.

Hjælp dine børn godt på vej til en sund livsstil

Vil du gerne hjælpe dine børn til at skabe sig selv en sund og aktiv livsstil, er det en god idé at opmuntre dem til at dyrke sport og andre fritidsaktiviteter fra barnsben. De kan gå til fodbold eller spejder, til badminton eller gymnastik. 

Har du mulighed for det, er det dog en stor fordel, hvis de kan dyrke deres sport eller aktivitet derhjemme, så de ikke behøver at være afhængige af holdtider. Her kan en trampolin i haven være en mulighed. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi alle bevæger os hver dag. Børn skal helst indgå i en fysisk aktivitet med høj intensitet tre gange om ugen – og bevæge sig med moderat intensitet i mindst en time om dagen.

Du kan finde mere inspiration til udendørs leg her

Sørg for at have det sjovt

En trampolin kan give timevis af skæg for dine børn og deres venner. Det viser, at en sund livsstil ikke behøver at være kedelig. 

Det samme gør sig gældende i køkkenet og i det hele taget. Find nye opskrifter, og prøv nye ting. Skift pizzaen ud med et sundt og økologisk alternativ. Inviter børnene til at være med til madlavningen. Tag i skoven og led efter svampe. Gå på skattejagt. Dans i stuen. Kun fantasien sætter grænser. 

Når du fortsætter livet som sundt og aktivt menneske, kan du glæde dig over, at du ikke kun gør dig selv og dine børn en tjeneste – du hjælper også naturen og kloden.