Renovering er godt for miljøet

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Et økonomisk opsving er under opsejling i Danmark, og det ses først og fremmest på boligmarkedet, hvor man hushandler underskrives, og mange husnøgler skifter hænder. Det er sundt for danskernes økonomi, men det behøver ikke være sundt for det danske miljø. Renovering af huse er godt for værdien, men ofte er der røde tal på miljøregningen. Vi har fundet tre renovationstips, som til gengæld ikke skader omverdenen.

Renovering af boligen er ofte til en bedre miljømæssig profil, men selve processen med at renovere, kan virkelig være noget griseri.

 

Nyt tag – Måske det kan udbedres?

Mange tage i det danske står over for renovering, men der kan være både god økonomi og god fornuft i at vente med at udskifte til næste generation af solceller rulles ud. Der vil nemlig være mulighed for at disse er indlejret direkte i tagstenene, og det har derfor aldrig været mere attraktivt at vente med at udskifte taget. Ofte kan en gang tagrens og tagmaling give taget en forbedret levetid på 10-15 år. Og når den tid er gået, så står du klar med et nyt tag og ny teknologi, som giver bedre regnskab i forhold til miljøet.

Det gamle gulv bliver som nyt

Mange vælger at udskifte gulvet fuldstændig, når de renoverer huset, men det kan ofte slet ikke svare sig. Har du gulvtæppe, linoleumsgulv eller plankegulv, kan du ofte finde  det smukkeste trægulv lige under overfladen. Dette trægulv skal blot have en gulvafslibning af høj kvalitet så står dit gulv som nyt, og der behøves ikke fælles flere finske højgraner for at producere nye planker til et nyt gulv. Det du til gengæld med god samvittighed kan gøre er at efterisolere gulvet nedenfra.

Nye ruder med genbrugsglas

Mange vinduesproducenter er begyndt at producere miljøvenlige ruder, der baserer sig på genbrugsglas fra tidligere renovationer. Disse ruder er klart at foretrække, når du skal renovere hjemme med miljøet in mente.

Derudover kan det anbefales, at der etableres solceller, solvarme, og er grunden stor nok, bør du overveje at få implementeret egen vindmølle til el-produktion af den grønneste slags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *