Planter du selv kan dyrke på terrassen

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Planter og grøntsager i krukker på terrassen – eller altanen, hvis du bor i lejlighed – er en fryd af flere årsager. De er flotte at se på, og kan give dit udendørsområde et lækkert lille pift, der svarer til årstiden. Dyrker du grøntsager, får du fornøjelsen af at kunne servere aftensmaden med hjemmedyrkede gulerødder eller ærter, og de smager altså bare lidt bedre, når man ved, at man selv har dyrket dem. Det er specielt lækkert med muligheden for at dyrke noget grønt i krukker, hvis du bor i lejlighed inde i byen. Man er konstant omringet af bygninger, mennesker og biler. Forestil dig, hvor lækkert det vil være, at komme hjem efter en travl arbejdsdag og sætte dig ud på terrassen omringen af herlige planter.

3 planter, der let kan dyrkes

Der skal lidt forberedende arbejde til, før du er klar til at starte med at dyrke dine egne grøntsager. Før du udser dig dine afgrøder, skal du først undersøge, hvilke planter der kan dyrkes i krukker. Det første du har brug for, er den jord, du skal bruge til dyrkning. Mængden afhænger naturligvis af, hvor stor din terrasse eller altan er, og hvor mange planter og grøntsager du ønsker at dyrke. Et råd er dog, at du går ned i dit lokale plantecenter for at købe noget jord, der er godt til dyrkning, men køb kun halvdelen af hvad du skal bruge, og find resten et andet sted, såsom ved en kolonihave eller lignende – det sparer lidt penge, og planterne får stadig en god kvalitet jord, når de to er blandet sammen. Gødning skal der også til, og her er hesten din vej. Kan du anskaffe dig lidt afføring fra en hest, er du godt på vej. Ellers kan gødning købes i de fleste plantecentre, og sommetider også i dagligvarebutikker. De tre planter og grøntsager det kan anbefales at du begynder med, er gulerødder, ærter og rosmarin. De er alle fine at se på, og kan bruges til madlavningen.

Gør køkkenhaven til en del af din hverdag

Når du første gang smager dine egne gulerødder, eller serverer hjemmedyrkede ærter for familien eller venner, er der god chance for at du er hooked på ideen om at dyrke planter på terrasse og altan. Det bliver en del af din livsstil. Lige så vel som at sofaer kan give nydelse i hverdagen efter en lang arbejdsdag, og du blot trænger til at sidde behageligt med noget koldt eller varmt at drikke, så kan planterne i diverse krukker også give stor nydelse. Man kommer let til at holde af dem, som de står derude og ellers nyder både solen og regnen lige. Du skal bruge lidt tid på at passe og pleje dem, men til gengæld får du også rigtig meget tilbage. Mad på bordet, noget lækkert at se på og en ny hobby. Når først du er godt i gang, vil du også opdage, at du faktisk kan dyrke mange af dine grøntsager om igen – en gulerod eller et salathoved kan for eksempel spire til en ny plante fra toppen. Der er mange muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *