pillefyr — træpiller

Pillefyr: Et miljøvenligt tilbud

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Har du et gammelt oliefyr, som trænger til at blive skiftet ud? Eller kunne du tænke dig at skære ned for de økonomiske udgifter til varmeregningen — samtidig med at du gør noget godt for miljøet? Så burde du overveje en alternativ energikilde. Du kan med fordel skifte til en pilleovn eller et pillefyr, da det er et godt og økonomisk fornuftigt alternativ til dit gamle olie- eller gasfyr.

I pillefyr eller —ovne fyrer man med træpiller, som er et miljøvenligt alternativ. De er fremstillet af sammenpresset savsmuld og træspåner, som har en utroligt ren brændefunktion, hvorved de er særdeles velegnet som energikilde. Samtidig skåner du miljøet, hvis du vælger denne løsning, hvilket må siges at være det største argument for at skifte.

Du kan købe pillestokere her: http://pillestoker.dk/

 

Spar over 60% på din varmeregning

Et stokerfyr kaldes både for et pillefyr og et stokerfyr. Der er ikke én betegnelse, der er mere korrekt end den anden. Med et stokerfyr er det muligt at opvarme hus og vand. Faktisk fungerer det nogenlunde på samme måde som et gas- eller oliefyr.

Dog med den forskel, at man kan spare op til 60% på sin regning — ift. hvad det koster at varme op med et oliefyr. Bruger man el til at opvarme sin bolig med, kan man spare helt op til 70%. Det vil altså sige, at man faktisk kan tjene pillefyret hjem igen, inden der er gået 4 år.

 

Hvordan virker et pillefyr?

Et pillefyr anvender, som du nok har regnet ud, træpiller til at fyre med. Helt basalt består pillefyret af et magasin til træpillerne, en kedel samt en brænder. Træpillerne lægges i magasinet, som automatisk fører dem over til brænderen. Derudover har pillefyret en blæser, der sørger for, at der bliver tilført luft, så forbrændingen forløber så optimalt, som det er muligt. Det hele er altså automatiseret, når blot træpillerne er fyldt i magasinet.

Virkningsgraden, som dækker over udbyttet af de træpiller, der brændes, bestemmes af flere ting; pillefyrets kvalitet, træpillernes kvalitet, samt hvorvidt det bliver vedligeholdt og brugt. Er der ikke styr på det, kan det medvirke, at virkningsgraden forringes.

Det er derfor op til dig at sørge for, det hele forløber, som det skal. Det betyder også, at hvis du har et gammel pillefyr, så vil du kunne spare mange penge på at få det skiftet ud, da virkningsgraden i de nye pillefyr er højere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *