De sidste par år er interessen for økologisk børne- og babytøj steget markant og med god grund, for økologisk tøj, er mindre skadeligt for de små og det er noget man i den grad bør have in mente. De mange skadelige stoffer, der er i almindeligt tøj, kan påvirke dit barn meget og det kan give alvorlige allergier og andre følgevirkninger.

Økologisk bomuld er for eksempel langt sundere og mere åndbart, samt holdbart end almindelig bomuld. Du bør hvis du vil investere i økologisk baby- og børnetøj, prøve at gå efter de mærker som bryster sig af GOTS kvalitet, det er den højeste certificering inden for økologi og det lever samtidig op til de meget strenge Fairtrade krav. Dette sikrer at tøjet samtidig er udarbejdet med forbehold for kvaliteten af de arbejdsforhold, de mennesker der producerer det har. Det betyder du med andre ord, kan købe tøjet med god samvittighed.

Du kan finde et rigtigt stort og bredt udvalg af økologisk babytøj her, ikke mange butikker sælger det økologiske tøj til børn. Går du i almindelige børnetøjsbutikker, vil du finde et meget lille udvalg, til gengæld er der et par forskellige online webshops, som går meget op i økologi og kun sælger økologiske varer.