Miljø: Vind forsyner 42% af danskerne med el

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Sidste år, 2015, blev, hvad der svarer til 42% af dankernes elforbrug produceret af vindmøller. Det betyder altså, at de danske vindmøller endnu en gang slog rekord. 42% er nemlig det højeste antal nogensinde. Ikke kun i Danmark, men faktisk i hele verden. I 2014 var tallet 39,1% — også her var der tale om en verdensrekord. Noget tyder altså på, at danskerne (og resten af den europæiske befolkning) er ved at spærre øjnene op for den vedvarende energi.

Elsystemet giver overskud

På et år er der 8760 timer. I 1460 af dem blev der i den vestlige del af det danske elsystem produceret vindenergi, der overgik det samlede forbrug i Vestdanmark. Det er en sjettedel af tiden, og det betyder, at vi bliver nødt til at importere og eksportere over grænser. Er der nogle timer, hvor der er meget vindenergi, så kan vi sælge til de norske, svenske og tyske forbrugere — og modsat; hvis vi mangler, så kan vi købe fra udlandet. I Norge produceres der eksempelvis el fra vandkraft, i Tyskland er der solenergi, og i Sverige er der kraftværker. I nogle tilfælde kan det bedst betale sig.

De danske kraftværker og kraftvarmemærker spiller desuden stadig en vigtig rolle ift. danskernes elforsyning. Det før de, fordi de leverer fleksibelt og producerer el, når der ikke hverken sol eller vind. Hvis vi udelukkende skal have vedvarende energi, som den der kommer fra sol og vind, så skal vi have det hele tiden, og det kan ikke lade sig gøre, medmindre det lagres. Derfor giver det god mening at sende strøm over landegrænser, når der er noget i overskud — og omvendt; hvis vi mangler, kan det købes fra udlandet.

Det er let at skifte elselskab

Det er let at skifte elselskab. Et af de selskaber, der udelukkende leverer el fra vindmøller, er Vindstød A/S. Faktisk tager det ikke længere tid end ét minut, hvis du vil skifte — du skal blot klikke dig ind på deres hjemmeside og udfylde formularen. Det gælder selvfølgelig også andre selskaber. Du kan læse mere om fordelene ved at vælge Vindstød A/S  på Elforbundet.dk

Politiken har skrevet en artikel om Vindstød, hvor du kan læse hvorfor mange kan spare tusinder af kroner på deres elregninger.

One thought on “Miljø: Vind forsyner 42% af danskerne med el

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *