Hvis man bor i et hus eller ejer et sommerhus, der er varmet op via et oliefyr eller træpillefyr og eventuelt suppleret med nogle elradiatorer, har man en varmeløsning, der trækker både strøm og penge ud af en. Samtidig er det mere belastende for miljøet, når man har en sådan opvarmningsløsning på længere sigt. Men fortvivl ej. Der er en anden bæredygtig, budgetvenlig og mindre miljøbelastende løsning, som vi her vil se lidt nærmere på.

Varm huset op med varmepumpe

Måske har mange husejere og sommerhusejere slet ikke tænkt over muligheden for at få installeret en varmepumpe til huset eller sommerhuset. De har varmet sommerhuset op med dyre og strømslugende el-radiatorer, når de frøs på de lidt koldere sommerdage. Der er dog mange penge, strøm og miljøbelastning at spare, hvis man investerer i etableringen af en varmepumpe.

Hvordan får vi en varmepumpe?

Det kan synes uoverskueligt at få installeret en varmepumpe, når man ikke kender til processen omkring en varmepumpe. Der er dog masser af råd og vejledning at hente hos professionelle installatører og montører af varmepumper, som man kan trække på i opstartsfasen. Det er bare klik her og se mere omkring hele processen.

Varmepumpe på abonnement

Mange spørgsmål melder sig allerede fra start af, når man gerne vil leve mere bæredygtigt. Det første spørgsmål, som melder sig er, om det er dyrt. Her findes der en genial løsning, hvor man kan få varmepumpen på abonnement. Man betaler bare et fast beløb i abonnement hver måned plus et opstartsgebyr. Derefter bliver alt det praktiske vedrørende indkøbet af varmepumpen samt installationen og driften af den, klaret af firmaet. Den store miljømæssige fordel ved denne løsning er, at boligens CO2 udledning falder drastisk. Den kan falde helt op til en tredjedel. Dette bevirker også, at husets eller sommerhusets energimærkning bliver forbedret, hvilket også giver huset en højere værdi.

Hvad med det gamle oliefyr?

Som en del af servicen ved at få installeret en ny varmepumpe, sørger firmaet for at skaffe det gamle oliefyr eller træpillefyr af vejen for jer. Der er altså ikke noget unødigt efterslæb med en besværlig tur til genbrugsstationen og eventuel leje af en trailer til dette. Det kan ikke være nemmere end dette. Strømforbruget bliver mindsket og kloden vil takke enhver, der tager denne miljørigtige og bæredygtige beslutning. Tilbage er der bare at nyde den varme, som varmepumpen giver på en meget lydsvag måde.