Vi lever i en verden, der på mange måder er delt. Der er millioner af danskere der lever i en brug-0g-smid-væk tilgang til livet, hvor de køber ting, bruger dem og smider det væk, når de er færdige med det. Heldigvis er der også rigtig rigtig mange der har en lidt sundere tilgang til vores jord, og handler lidt mere øko logisk.

Et af de steder hvor mange kan gøre en forskel er med deres møbler. Hvis man køber møbler i IKEA eller Jysk er det klart, at der er lettest og fristende at smide møblerne ud, når man er trætte af dem, og gerne vil have nyt. Dette er dog ikke kun økonomisk en dårlig ide, det er også skidt for miljøet, for jo længere møbler kan bruges, jo mindre forurening er der ved produktionen af dem, hvilket giver sig selv.

Folk der køber designermøbler har det typisk i meget længere tid, og bruger derfor heller ikke nødvendigvis mange flere penge på møbler, end folk der køber billigere møbler og skifter dem oftere. Grunden til at de beholder dem længere er udover prisen som regel også, at designet er mere tidløst og ikke noget der går af mode ligesom billigere møbler gør det.

Det kan derfor være en god ide at investere i nogle mere langtidsholdbare møbler, hvis man gerne vil handle lidt mere bæredygtigt. Alternativt kan man også gå på genbrugsjagt, hvilket også er blevet meget populært og oppe i tiden. Det er muligt at finde nogle møbler til fornuftige priser og som har lidt lidt historie end et nyt serieproduceret møbel. Hvis du køber kvalitetsmøbler brugte, er der stadig en god chance for at de holder længere end nye møbler af en ringere kvalitet og dermed er de langt bedre for miljøet.

 

Typisk eksempel på møbler i naturen
Typisk eksempel på møbler i naturen