Æteriske olier er blandinger af en række flygtige stoffer, der er udtrukket fra planter, disse isolerers, der kan altså være tale om eksempelvis udtræk fra planternes blade eller blomster, topskud mv. Blandt de mere kendte æteriske olier, finder vi eucalyptusolien, lavendelolie og rosmarinolie, men der findes mange flere end disse!

Æteriske olier kan have mange forskellige virkninger, mange æteriske olier bliver benyttet i aromaterapien, men flere æteriske olier har også anti-bakterielle egenskaber. Mange æteriske olier er meget kraftige, da de kan indeholde kemiske stoffer, her i blandt parfumestoffer og disse kan være hårde for huden. Derfor bør man altid anvende en basisolie til at fortynde den æteriske olie, inden den tages i brug.

Mange æteriske olier er rigtig gode til massage, da de kan have en afslappende virkning på muskler og hud. Kombineres en æteriske olie eksempelvis med mandelolie, har man en rigtig god massageolie.

Æteriske olier kan ikke købes over alt desværre, men de kræver også omtanke. Flere helsekostbutikker og aromaterapibutikker sælger æteriske olier, men ellers skal man på Internettet for at finde dem. Du kan finde en lang række af de mere spændende æteriske olier her på basisolier.dk

Vi anbefaler følgende æteriske olier til udvortes brug:

Læs også mere om æteriske olier på forbrugerkemi.dk