Økologi

Guide: Sådan får du en økologisk livsstil

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Mange vil gerne leve mere økologisk, men det kan være svært at gøre noget ved. Økologiske produkter er nemlig desværre stadig alt for dyre i forhold til deres ikke-økologiske pendanter. Du behøver dog ikke at lægge hele din livsstil om på samme tid. Her får du et par gode råd til, hvordan du langsomt går fra almindelige varer til at dyrke den økologiske livsstil.

Begynd at købe én økologisk vare, når du handler ind

Det første, spæde skridt på vejen mod en økologisk tilværelse er, at du begynder at købe økologisk. Logisk nok. Derfor bør du begynde at købe én økologisk vare, når du handler ind. Det kan være æg, mælk eller en anden vare, du ofte har brug for.

Spis kun økologisk kød

Næste skridt på vejen er, at du skifter én bestemt ingrediens ud med udelukkende økologi. Det kan være, at det er kød — for det er nemlig noget af det, der er bedst at skifte ud med økologi. Og grøntsager selvfølgelig, men det tager lidt længere tid, inden du bør gå i gang med dette. Et godt råd er, at du kan printe din madplan ud med blækpatroner til din Canon-printer. Det tager lang tid at omlægge hele sin livsstil, og derfor er det en god idé, hvis du tager det et skridt ad gangen. En madplan kan af denne grund være med til at gøre det hele lidt lettere for dig og din familie.

Tag skridtet — og gør det fuldt ud

Når du er begyndt at skifte en smule ud mellem dine gamle vaner, hvor du ikke købte økologisk, skal du beslutte dig for, at nu skal det være. Begynd kun at spise økologisk. Du skal tro på at du kan gøre det, og du skal gøre det. Tillykke med din nye, økologiske livsstil.