Google har meldt ud, at de dropper deres hypede Project Ara, som skulle have været en modulær smartphone, der bestod af forskellige udskiftelige dele, så det er muligt at få nye og bedre komponenter i — istedet for at skifte mobilen ud engang hvert andet år. Det skriver Mobil.nu i deres artikel Google dropper super hypet mobilprojekt.

 

Sådan skulle mobilen have været

Smartphonen havde ellers fået en del opmærksomhed, da den skulle forhindre det store miljøsvineri, der sker som direkte konsekvens af det store forbrug af smartphones, der eksisterer i dag. Målet med projektet var nemlig at producere en smartphone med en form for økosystem, hvor man kunne købe nye komponenter i takt med, at de blev forældede. Meningen var samtidig, at man kunne købe de komponenter, man havde brug for — og droppe dem, man ikke skulle bruge til noget.

Det eneste, der ikke kunne udskiftes, var skelettet, som alle tingene skulle kobles på. Det der ville udgøre selve kroppen. Derved ville man ikke have et behov for at skifte smartphone, så snart der kom en ny model — men udelukkende udskifte en enkelt komponent, når den gik i stykker, eller der opstod et behov for en ny.

 

Teknikken var for besværlig

Det hele endte dog med at være for urealistisk. Selvom det lød som en god idé, så ville det være for besværligt at udføre i virkeligheden. Komponenterne var for store til, at det ville være muligt at skabe den telefon, som Google drømte om, og teknikken var desværre for omstændelig.

Mange har allerede meldt ud, at de er skuffede over, at Project Ara ikke bliver til noget i denne omgang — det ville nemlig kunne have gjort en masse godt for miljøet. Noget der er meget fokus på i disse dage, hvor vores forbrug stiger og stiger, og kloden stå overfor store klimaforandringer.

Vi her på oekologik.dk er i hvert fald kede af, at projektet ikke bliver til noget i denne omgang.