Gå økologisk til julefrokosten

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vi er efterhånden nået ind i de kolde måneder, og det betyder også, at julen nærmer sig. Vi begynder at kunne se julepynt i butikkerne, og der reklameres med julegaveidéer. Alt dette betyder, at sæsonen for julefrokosterne er på vej. Den tid hvor vi mødes med vennerne, familien og firmaet til firmajulefrokost. Vi har alle forskellige tilgange til vores julefrokoster, men en ting er sikkert, vi spiser enormt meget. Der skal nemlig ikke mangle noget, flæskesteg, medisterpølse, varm leverpostej og rødkål er alle faste gengangere hvert år, og til de fleste julefrokoster er der meget andet at finde. Men hvem siger vi ikke kan passe på omverdenen, imens vi hygger os.

Køb økologisk

En julefrokost er ofte hård for pengepungen, og det hjælper heller ikke, hvis alle tingene skal være økologiske. Men ved at købe økologisk eller frilandsmad, så sikre man sig, at dyrene man spiser har haft et godt liv, og at maden ikke indeholder så mange tilsætningsstoffer. For at undgå at dette gilde kommer til at være dyrt for en enkelt person, kan man lave det til et sammenskudsgilde, hvor alle skal have en økologisk ret med.

Undgå madspild

Vi spiser og spiser og spiser i julefrokostsæsonen, men alligevel smider vi også mere mad ud, end vi gør på noget andet tidspunkt af året. Alt den mad vi ikke spiser på dagen eller i dagene efter ender som regel i skraldespanden og ender ikke med at glæde nogen. Der findes dog heldigvis flere tiltag, hvor det er muligt at afleverer sin overskydende mad til folk som rent faktisk har behov for det. Men det bør selvfølgelig også at være muligt at forberede mad, så der ikke kommer mad tilovers. Selvom danskerens faste julefrokost motto er ”hellere for meget end for lidt”, så er det bedre for både miljø og pengepung, hvis vi kun tilbereder mad til det antal folk som deltager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *