Fremtidens huse er mere økologiske

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Huse der bliver bygget i dag, og som er bygget inden for de seneste år, er langt mere energivenlige og økologiske, end dem der blev bygget for 40-50 år siden, hvilket næsten siger sig selv. Der er sket meget med udviklingen inden for hvordan man bygger huse, de materialer der bruges, den isolering der laves og den generelle viden der er omkring det. Der er også stor forskel på, hvilken opvarmningskilde der bruges til at varme huset op.

I gamle dage var det ofte olie og gas, mens det naturligvis er langt de færreste huse, der får deres varme fra fossile brændstoffer i dag. Får man idag bygget et typehus eller lignende er det efter en lang række klimamæssige skabeloner, der gør at de sætter så lille et aftryk som muligt. Oliefyr og lignende er skiftet med solceller, jordvarme og andre energivenlige kilder. De er med andre ord blevet økologiske i en lang højere grad end vi har været vant til.

Spar mere end 25% af CO2 udledningen

Har man et ældre hus, som man vælger at lade efterisolere på den korrekte måde kan man spare op til 25% på ens husstands CO2 udledning. Vælger med lavenergihuse som nye typehuse typisk er, sammen med at man skære ned på sin kørsel med bil og tager cyklen oftere, kan men rent faktisk spare helt op til 50% af husstandens udledning.

Det er ikke kun det rigtige at gøre set fra en økologisk synspunkt, det er bestemt også det rette at gøre fra et økonomisk synspunkt. Der er nemlig mange penge at spare, hvilket siger sig selv. Kan du halvere din regning til varme, er det bare at se på din nuværende regning og dividere med to. Det kan godt være at det er forbundet med nogle omkostninger her og nu, men på sigt vil det blive billigere for dig og dine familie, og du vil hjælpe miljøet på rette vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *