Fordele ved tøj af økologisk bomuld

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Bomuld har alle dage været et af de mest populære materialer grundet dets mange gode funktioner. De seneste år har ikke blot bomuld, men økologisk bomuld fået en opblomstring, og dets mange fordele kan du læse mere om lige her!

Undgå pesticider og andre sprøjtemidler

Akkurat som med økologiske grøntsager må man ved dyrkning af økologisk bomuld ikke benytte pesticider og uorganisk gødning. Det betyder, at du får et stykke tøj, hvor materialet er fremstillet helt uden brug af giftige kemikalier, og det er naturligvis bedre for både dig selv og for miljøet. Bomuld er kendt for at være behageligt og komfortabelt at have på, men faktisk er konventionelt bomuld ansvarlig for 15 % af den samlede brug af pesticider på verdensplan. Hvis konventionelt bomuld er behageligt at have på, kan du måske begynde at forestille dig, hvor himmelsk økologisk bomuld føles! Derudover er det værd at tage med, at du undgår at iklæde dig giftstoffer af forskellig art, og at du samtidig gør miljøet en kæmpe tjeneste!

Undgå irritation af huden med økologisk bomuld
Det kan umuligt komme som nogen overraskelse, at sprøjtemidler og unaturlige gødning kan virke irriterende på huden. Bomuld er kendt for at være blødt og lækkert at have på, men hvis du iklæder dig tøj lavet af konventionelt bomuld kan du ikke være sikker på forekomsten af disse egenskaber. Grundet det høje antal kemikalier, der bruges til fremstillingen af konventionelt bomuld, kan det nemlig være yderst irriterende for huden. I særdeleshed nyfødte, som har ekstrafølsom hud, kan det være problematisk at bruge konventionel bomuld, til og her er det altså især værd at overveje at købe økologisk bomuld! Ting som klude, håndklæder og sparkedragter, som kommer i nær kontakt med babyens følsomme hud kan være med til at fremprovokere udslæt eller irritation, og den samme fare er der ikke, hvis du vælger økologisk bomuld.

Sådan finder du økologisk bomuld

Interessen for økologisk bomuld er steget markant inden for de seneste år, og derfor er det også blevet langt mere tilgængeligt, end det var førhen. Mange highstreetmærker forhandler nu produkter lavet af økologisk bomuld, og det behøver ikke engang koste særlig meget mere end deres andre produkter. Når du køber økologisk bomuld, skal du dog være opmærksom på, om det er godkendt af en autoriseret myndighed. Der er naturligvis nogle krav, bomulden skal leve op til, før man kan kalde det økologisk, og derfor skal du nøje undersøge, om bomulden nu også ér økologisk. For at et stykke tøj er økologisk, skal det nemlig ikke blot være produceret af økologisk bomuld, men skal naturligvis også være farvet med økologiske farvestoffer og må ikke være hverken bleget eller parfumeret. Alt dette vil imidlertid være godkendt, hvis tøjet er stemplet som økologisk af en autoritet. Desuden er der mange mærker, der har specialiseret sig i økologisk tøj, og for eksempel tilbyder et anerkendt mærke som Fjällräven et stort udvalg af lækkert tøj, der er fremstillet med økologiske materialer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *