Få kemikalierne ud af børneværelset

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Økologi er mange ting, og en økologisk tankegang er meget mere end bare at vælge økologiske produkter, når der skal laves mad og købes ind til madpakker. At være et økologisk menneske, handler om at have en holistisk tilgang til den verden vi lever i, og tænke på miljøet i alle aspekter.

Tænk på dine børns helbred

Især hvis du har små børn, er der god grund til at tænke meget over, hvad du udsætter dem for. Der er mange ting, der helt giver sig selv. At man købe økologisk og bæredygtigt, når det er muligt. Et sted hvor det kan være svært at gennemskue, hvad der er hvad, er når det kommer til alle ting ting, vi ikke kan se med det blotte øje.

Vi mennesker og især børn udsættes for rigtig mange kemikalier hver dag, og mange af dem kunne undgås, hvis vi bare valgte nogle sundere alternativer.

Smid gammelt plastik legetøj ud

I dag er der mange strenge regler for, hvad der må komme i legetøj, og hvis du køber fra anerkendte producenter, kan du også være ret sikker på, at det ikke indeholder mange skadelige ftalater. Hvis du har gammelt legetøj af plastik fra inden 2007 bør du derfor overveje at kassere det. Du bør desuden altid gå langt uden om alle produkter, der indeholder pvc.

Undgå flammehæmmere i produkter

Der er produkter, der indeholder flammehæmmere der er fosforbaseret, og selvsagt ikke er sunde. Det er rigtig god ide, at tjekke om produkterne er fri for flammehæmmere.

Der er rigtig mange gardiner der indeholder flammehæmmere, og selvom det naturligvis tjener et formål, så er stofferne de indeholder ofte giftige. Det kan derfor være en rigtig god ide, at tjekke med din gardinforhandler, inden du beslutter dig for hvilke gardiner du skal anskaffe sig.

Du kan tjekke indholdet hos de fleste forhandlere – køber du eksempelvis hos uniggardin.dk, kan du vælge om der må være brandhæmmende stoffer i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *