Få et energitjek inden det bliver rigtig koldt

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vejret er naturligvis umuligt at spå om meget længere end et par dage ude i fremtiden. Vi kommer dog ikke uden om, at vi er inde i vinterperioden, og vejret i de kommende uger nok bliver koldere og koldere. Hvordan vinteren bliver, kan man endnu ikke sige, men det kunne meget vel blive bidende koldt. Klimaforandringer, global opvarmning og lignende har generelt betydet, at vi får varmere somre og koldere vintre (men vintrene bliver varmere andre steder).

I alle tilfælde, så er vinteren på vej, og det betyder at vi i de kommende mange måneder, skal bruge meget mere energi på at varme vores huse op. Der er heldigvis flere og flere der tænker over dette, men der er også stadig mange der ikke gør. Mange fyrer stadig for gråspurvene så at sige.

De fleste nyere huse har rigtig fine energimærker, og bruger ganske lidt energi på opvarmning. Mange nybyggede huse har sågar grøn energi som jordvarme, solceller og lignende til at klare det meste af forbruget. Bor man i et hus af lidt ældre dato, er det straks en helt anden snak. Her er der nemlig mange huse, der er utætte og hvor det er dyrt at varme op fordi varmen forsvinder ud.

Det er naturligvis skidt for økonomien, da man skal bruge mere energi end nødvendigt. Det er dog især også skidt for miljøet – af samme årsag, man bruger meget mere energi end man burde. Isolering af mure og loft, nye vinduer, og lignende er noget af det der kan spille en kæmpe rolle. Mange ting man kan selv opfange ved ganske enkelt at mærke, hvor der kommer kold luft ind. Sætter man eksempelvis et stearinlys ved et vindue og det er ved at blæse ud, så er der nok træk.

Man kan også hyre professionelle til at komme og lave et energitjek på huset, de fleste større VVS firmaer tilbyder dette, og der findes også virksomheder, der ikke laver andet. Det koster naturligvis lidt at få lavet, men i langt de fleste tilfælde er udgiften rimelig hurtig tjent hjem. Både økonomisk men også samvittighedsmæssigt.

Så at få tjekket om ens hus spilder for meget energi det er økoLOGIK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *