Det skader miljøet at skifte sin mobiltelefon

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

I Danmark har vi ikke et langt forhold til vores mobiltelefoner. Faktisk skifter mere end 60% af befolkningen deres nuværende mobiltelefon ud inden for de næste to år. Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er det, fordi vi hele tiden vil have den nyeste model. Mobilproducenterne skal altså ikke regne med evig troskab til deres brand. I hvert fald ikke hvis det er en dansker, der køber mobiltelefonen.

Faktisk viser en undersøgelse, at 63% af danskerne har haft deres mobiltelefon i under to år, og kun 20% har haft deres nuværende mobiltelefon i over tre år. Det skyldes blandt andet, at der er mulighed for at finde deres mobiltelefon via sider, hvor det blandt andet kan sammenlignes priser på mobiltelefoner uden abonnement. Det sammen kan selvfølgelig gøres på telefoner med abonnement, da der findes utroligt mange muligheder for at sammenligne priserne på mobiltelefoni på nettet.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, har også omkring 80% af de adspurgte en smartphone. Ud af dem er der altså kun et mindretal, der skifter deres telefon ud sjældnere end hver tredje år.

Stort forbrug skader miljøet

Det store forbrug af mobiltelefoner betyder dog, at der også bliver produceret mange mobiltelefoner — og det spås, at det tal kun kommer til at sige. Det er nemlig en krævende proces at producere mobiltelefoner, og den er ikke helt god for miljøet. Faktisk er det slet ikke godt, og derfor har eksempelvis Google prøvet at skabe en mobiltelefon, der ikke skulle skiftes ud.

I stedet indeholdt den forskellige enheder, som kunne udskiftes. Én enhed ville eksempelvis udgøre kameraet, så når det gik i stykker eller ikke længere var tilstrækkeligt, var det mulighed at skifte den enhed ud og beholde resten af telefonen. Den blev desværre ikke til noget.

Vi håber dog, at den bliver til noget — og Google har da også udtalt, at den vil komme på et tidspunkt i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *