Derfor skal du sælge dine brugte bøger

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vi lever i et samfund, hvor der går alt for meget til spilde. Rigtig mange af os har indrettet os på en måde, hvor vi har fået en kedelig brug-og-smid-ud eller brug-og-gem-væk tilværelse. Det betyder selvsagt, at der er rigtig mange ting, som ikke bliver brugt i det omfang det kunne have været muligt. Når det kommer til især børnetøj, er der dog opstået noget der nærmest er en bevægelse inden for cirkulær økonomi. Børnetøj og udstyr bliver solgt, når barnet er vokset fra det, hvilket giver rigtig god mening.

Sådan burde man have det med mange flere ting. Når man ikke længere bruger noget, burde man skille sig af med det. Man kan tjene penge på at sælge noget, der alligevel bare står og samler støv på en hylde eller er gemt væk i en skuffe. En af de ting, som der er rigtig mange der har mange stående af er bøger. Der er naturligvis nogen der gør det, men det er de færreste der læser en bog to gange. Det vil også sige, at når man først har læst den, så har den ikke længere den store brugsværdi, men det kan den sagtens have for andre.

En tre-trins-raket

Der er tre gode grunde til at sælge sine brugte bøger. Du kan tjene lidt penge på at sælge dem. Der er en der kan få en bog billigere, end at skulle købe den fra ny. Endelig er det rigtig godt for miljøet. Bøger er ofte trygt på genbrugspapir, men jo færre papirer der skal bruges, jo bedre er det alligevel for miljøet. Du kan eksempelvis sælge dine brugte bøger her.

Hvis du udelukkende tænker på miljøet, kan du i fremtiden overvejer om e-bøger eller lydbøger kunne være en løsning, da disse i sagens natur hverken kræver papir at fremstille, eller CO2 når de skal fragtes hjem til dig.