Der er sket en stigning i antallet af økologiske fødevarer. Skal man tro Danmarks Statistik, så er tallet af økologiske varer steget med 12% fra 2014 til 2015. Danmark er altså det land i verden, hvor antallet af de solgte økologiske fødevarer rundt omkring i supermarkedet er højest. Det er nemlig hele 8.4% af de varer, der er i den danske detailhandel, der er økologiske, hvilket sikrer Danmark verdensrekorden i antallet af økologiske salg i detailhandlen

Kristian Jensen udtaler, at tallene tydeligt viser, at danskerne er klar til næste skridt; endnu mere økologi. Supermarkederne har nemlig satset stort på at have et stort sortiment af økologiske varer, og den store stigning i salget af disse, er et tydeligt signal til producenterne om, at der sagtens kan produceres flere økologiske varer.

 

Slagterne kan ikke følge med efterspørgslen

Salget af økologisk frugt og grøntsager er steget kraftigt, fordi folk gerne vil undgå sprøjterester på frugt og grøntsager. Men også salget af kød er steget utroligt meget. Faktisk med hele 12%. Det er en markant stigning, da økologisk kød ofte koster en del mere den ikke-økologiske variant.

Den stigende efterspørgsel på økologisk kød kan mærkes hos slagterierne, der ikke kan følge med. Heller ikke hos onlineslagterne, hvor man kan købe kød over nettet – eksempelvis på kronekød.dk – kan man heller ikke følge med på efterspørgslen. Især er det svært at følge med på efterspørgslen på økologisk svine- og oksekød. Det kræver dog, at landmændene lægger deres produktion om til økologi.

Salget af økologiske æg er også steget markant. Med hele 8% fra 2014 – 2015. Det samme gælder for andre mejeriprodukter samt økologisk vin, chokolade, kaffe og te. De fylder mere på hylderne i supermarkederne nu, hvilket både skyldes, at forbrugerne efterspørger disse produkter – men også at der bliver solgt flere, når de står fremme.

Hvad mener I – kommer vi til at opleve en større efterspørgsel på økologisk kød, end det er tilfældet nu?