vandkant

Brug naturen til at lade dine batterier op

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vi har netop passeret vintersolhvervet. Vintersolhvervet er dagen på året, hvor solen er fremme i kortest tid, og er symbolet på, at vi nu går lysere tider i møde. Lige netop lys er meget vigtigt for os mennesker, og særligt i den mørke tid er der mange mennesker, som lider under mangel på energi og i særlige tilfælde også livsglæde. Det kan være hårdt at komme gennem den mørke del af året, og man kan længes efter sol, sommer, varme og masser af god energi. Men der findes faktisk mange gode måder, hvorpå man kan få ladet de indre batterier op, og vi har fundet et par eksempler på, hvordan du kan bruge naturen til dette.

Vågn op nær naturen

Det er meget vigtigt for mennesker at kunne trække stikket fra hverdagen og slippe lidt væk fra det hele. Det er vigtigt, at man i løbet af denne mørke tid giver sig selv ro til fordybelse og måske vigtigst af alt, at skulle ingenting. Der er mange måder man kan trække stikket på. Nogle foretrækker weekendophold, andre sover i shelters i naturen. Hos Hindsgavl Slot i Middelfart har man faktisk mulighed for begge dele. Hindsgavl slot tilbyder nemlig weekendophold som dette i naturrige omgivelser, mens man også har mulighed for at sove i de udendørs shelters, som Hindsgavl halvøen rummer. Sheltersne ligger nær Søbadet, som igen er en del af naturparken Hindsgavl Dyrehave. Det er naturligvis ikke kun Middelfart, som rummer disse muligheder, men det er et glimrende eksempel på, at alle områder rummer et utal af muligheder.

10.000 skridt om dagen

At bevæge sig dagligt er umådeligt vigtigt for din velvære. Man siger, at man gennemsnitligt skal gå 10.000 skridt per dag, men det er desværre de færreste, som faktisk når dette. Men det at gå giver markant mere, end man lige regner med. Bevægelse stimulerer ikke bare kroppens muskler og styrker disse, det giver også impulser til hjernen, som bliver bedre til at koncentrere sig, fjerne stresshormoner og derved styrker sig selv, mens du går. En god måde at sikre de 10.000 skridt er ved at planlægge en daglig gåtur, ved at måle de daglige skridt med en elektronisk skridttæller eller ved at bruge de daglige pauser på arbejdspladsen til at få lidt luft. Det vigtige er, at man får bevæget sig lidt ekstra udendørs, for det lader virkelig batterierne op.

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Hindsgavl Slot og indeholder betalte links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *