Briller skal ikke smides ud

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det kommer nok ikke som den store overraskelse for særlig mange, at vi i Danmark er ret godt stillet, og at der er mennesker rundt om i verden, der ikke har det helt så godt. Vi danskere og generelt i den vestlige verden, er desværre på mange måder også lidt for godt stillet. Det betyder, at vi lever i et samfund, hvor vi smider alt for meget ud. I stedet for at reparere eller bruge tingene til de ikke virker mere, udskifter vi hastigt ting, og de gamle smides ofte ud.

Der er mange der kalder det for et smid-ud samfund, hvilket er en kedelig tendens, da det er yderst skadeligt for miljøet. Endnu værre er det næsten, at der er rigtig mange af de ting, som vi smider ud, der ville kunne bruges andre steder i verden. En af de ting er elektronik som telefoner, som er en af de ting, som bliver udskiftet længe inden deres levetid er overstået.

En anden ting, som kan ændre er briller. Vi skifter ofte briller med ganske få års mellemrum, og ofte bruger vi ikke de gamle mere, når de først er udskiftet. Det vil Organisationen “Syn for sagen” gerne lave om på. Her kan man aflevere sine aflagte briller hos en lokal optiker, og de bliver så sendt til Nepal.

Du kan læse mere på Optikteam.dk om hvor du kan aflevere dine briller, og se en video herunder