Hvis du ikke har boet under en sten de sidste fire år, er du nok bekendt med eller har hørt om den populære argan olie. Argan Olie er en økologisk basisolie der koldpresses fra frøene på Argania Spinosa-træet også kendt som argan-træet.

Argan olien blev meget populær for få år siden, da den amerikanske hårstylist John Masters begyndte at benytte arganolien i hans dyre hårprodukter. Det tog ikke lang tid, før end Hollywoods frisører og stylister tog den fugtgivende hårolie til sig og herefter eksploderede markedet i forskellige arganprodukter. Desværre kan man sige, for den bedste arganblanding man kan få, er faktisk den rene koldpressede økologiske argan olie.

Du behøves med andre ord ikke investere i dyre hårprodukter der indeholder olien, men blot den rene naturlige olie, som kan bruges både til kroppen, håret og ansigtet. Argan olien indeholder en bred palette af essentielle fedtsyrer. Derudover er olien rig på antioxidanter og vitamin-E som. Blandt de essentielle fedtsyrer finder man blandt andet de meget sunde og nærende Omega 6 og 9 fedtsyrer.

Du kan bruge argan olien til at styrke dit hår eller til at arbejde med allerede beskadiget hår. Du kan desuden styrke dine negle og din hud. Du kan med fordel bruge argan olie som den eneste fugtighedsgiver, til hele din krop.

Hvis du ikke allerede har prøvet argan olie, bør du give det et forsøg, selvom argan olie er blandt de dyreste olier i verden, kan den rene kosmetiske og økologiske argan olie fås for under 120 kr.

Der findes en lang række forhandlere på markedet, det eneste du skal være opmærksom på, er at den olie du finder er til udvortes brug og at det er en ren og certificeret af slagsen.

Du kan blandt andet købe argan olie her eller i dit lokale stormagasin.