7 tips til at gøre dit hjem mere miljøvenligt

7 tips til at gøre dit hjem mere miljøvenligt

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Global opvarmning er en virkelighed, og vi lever nu i en verden, hvor alle hjem bør begynde at holde styr på deres CO2-udslip. Sandsynligheden for, at dit hjem skader miljøet lige nu, er relativt stor.

Vi har i denne artikel skrevet syv tips til, hvordan du kan skære ned på dit hjems CO2-udslip uden at miste noget af hyggen.

Benyt naturligt lys oftere

Mange hjem benytter sig af elektroniske lamper for at få belysning i hjemmet. Dette er naturligvis en god ide om vinteren eller efteråret, når der ikke er så meget naturligt lys, men samtidig er der helt sikkert situationer, hvor du godt kan skære ned på elforbruget.

Sluk lyset efter dig, åbn gardinerne om sommeren og lad solens naturlige lys komme ind i dit hjem. Hvis du slukker dine lys i blot én time om dagen, vil dette spare ca. 0,5 kg CO2. Henover et år bliver dette helt op til 216 kg CO2. Det kan gøre en stor forskel, hvis du bliver bedre til at slukke lysene i hjemmet og i stedet benytte sollys.

Mindsk spild gennem genbrug

De fleste byer har i dag genbrugssystemer, hvor du kan smide dine ting til genbrug fremfor i skraldespanden. Dette er en fantastisk let og simpel måde at hjælpe miljøet betydeligt.

Brug solenergi til at oplade din elektronik

Det er i dag meget bredt accepteret, at sollys er en mere effektiv og miljøvenlig måde at få energi på. Mange danske hjem har fået installeret solceller på taget, som ikke blot kan være økonomisk fordelagtige i længden, men som samtidig er meget mere miljøvenlige end traditionelle energiformer.

Hvis du ikke ønsker at investere i store solceller på taget, er der også andre solcelleprodukter på markedet. Hvis du eksempelvis bare skal oplade en telefon eller computer, kan du med fordel investere i et mindre solcellebatteri fremfor at sætte dem i stikkontakten dagligt.

Med solcellebatterier i stedet for hele pakken på taget, slipper du også for at bekymre dig om politikerne endnu gang forringer vilkårene for solcelle ejere og for at tænke på vedligeholdelsen af dem.

Kør kun fulde omgange af opvask og vasketøj

En enkelt omgang vasketøj, som bliver vasket og tørret på højeste varmeindstillinger, producerer omtrent 3,2 kg CO2. Af denne grund er det meget skadeligt for miljøet, hvis du kører en halv omgang vasketøj ad gangen og ikke venter, indtil den er helt fyldt op.

Det samme gælder opvaskemaskinen – stop med at køre halve omgange og vent i stedet, indtil opvaskemaskinen kan blive helt fyldt. Dette virker muligvis som et meget lille skridt mod et miljøvenligt hjem, men det gør en kæmpe forskel i længden.

Biopejse

Har du en pejs i hjemmet, ved du måske, at den klassiske kulpejs er meget skadelig for miljøet. Mange familier ved dette, men vælger alligevel at beholde pejsen, da hyggen ved at sidde omkring den en kold efterårs- eller vinterdag simpelthen overgår den miljømæssige pris.

Heldigvis findes der alternativer. En væghængt biopejs er en fantastisk substitut hertil, da den tilbyder nøjagtig samme hygge og varme, men uden at være lige så skadelig for miljøet. En biopejs kører på bioethanol, som er lavet af naturlige produkter som majs, korn og kartofler. Du kan finde eksempler på biopejse på internettet – de er faktisk overraskende billige.

Donér dit gamle, brugte tøj

Milliarder og atter milliarder tons CO2 bliver årligt spildt globalt på grund af folk, som smider deres gamle tøj væk.

Mange danskere gør det samme, enten uvidende omkring andre løsninger eller bare ”ikke-gidende”. Det bliver nødt til at stoppe snart, hvis miljøet ikke skal blive helt ødelagt.

Dedikér en dag om året eller hvert halve år til at rydde op i dit eget og resten af familiens tøjskabe, og donér alt det tøj, som I ikke længere bruger. I kan donere det til velgørenhed, genbrugsbutikker eller andet.

Dette er en fantastisk løsning på problemet, som vil spare verden for et stort CO2-udslip, hvis flere mennesker handlede efter dette råd.

Genbrug konvolutter og plastikposer

Selv hvis du forsøger at undgå plastikposer, kommer du helt sikkert til at have en før eller siden. Her har du så et valg: Send den til genbrug, genanvend den selv eller smid den ud.

Her bør du helt sikkert enten sende den til genbrug eller genanvende den selv, da spildt plastik i form af plastikposer og andet årligt bidrager til et unødvendigt stort CO2-udslip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *