Lille grøn plante

3 vaner der er gode for både dig og miljøet

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

I disse tider står økologi og bæredygtighed højt på listen, og flere og flere har taget budskabet til sig og gør en indsats for at skabe en hverdag med flere bæredygtige vaner og rutiner. Hvis du også gerne vil gøre en indsats, finder du her tre vaner, du med fordel kan tage til dig. De er nemlig gode for både dig og miljøet.

1 – Køb økologiske fødevarer

Vi danskere er verdensmestre i økologi. Vi er det land i verden, som handler flest økologiske produkter, og det er der flere gode grunde til. Når du handler økologiske fødevarer, slipper du nemlig for unødvendige tilsætningsstoffer og sprøjtemidler. Resultatet er naturlige madvarer, som er gode for din krop. Så selvom de økologiske produkter typisk er dyrere end de ikke-økologiske, kan det altså betale sig at vælge dem til.

2 – Vælg bæredygtigt tøj

I de seneste år er det økologiske tøjmarked vokset i rivende fart, og selv de helt store modehuse tilbyder tøjkollektioner i bæredygtigt materiale. Det betyder, at du kan få flot og moderigtigt tøj, der er produceret med det formål at belaste miljøet mindst muligt. Kvaliteten er høj, og tøjet føles blødt på huden, som ikke bliver irriteret af kemiske tilsætningsstoffer. Når du køber økologisk tøj, gør du altså noget godt både for miljøet og dig selv. Du kan se udvalget af økologisk tøj her.

3 – Køb produkter uden unødvendige tilsætningsstoffer

Når du skal købe vaskemiddel, sæber, cremer og andre husholdnings- eller skønhedsprodukter, kan du med fordel vælge de mærker, der er uden parfume, parabener, kemikalier og andre tilsætningsstoffer. Disse belaster nemlig naturen, når de ender i den, og kan også have konsekvenser for dit velvære. Overdreven brug af parfume og lignende kan nemlig resultere i allergi og andre gener. Når du vælger økologiske og parfumefri produkter mindsker du risikoen for dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *